Werksymposium 2017 Nederland Verbetert meets Smart Industry

 

 

Op 15 juni ontmoet Nederland Verbetert ‘Smart Industry’. In hartje Brainport, op de High Tech Campus in Eindhoven, wordt u ontvangen met een lunch, waarna we een afwisselend programma hebben over de toekomst van Smart Industry en de relatie met Continu Verbeteren, zoals Lean, QRM en Six Sigma.

 

Programma

Smart Industry staat in de belangstelling. U hebt vast al eens gehoord over The Internet of Things, robotisering en big data, maar Smart Industry heeft ook te maken met bijvoorbeeld zero defects en nieuwe businessmodellen. En in 29 field labs wordt op dit moment onderzoek gedaan naar radicale innovatie van industriële processen, zodat ze ‘het verschil’ kunnen maken met concurrenten. 

Betekenen deze ontwikkelingen dat iedereen aan de slag moet met Smart Industry en werkt dat samen met lopende initiatieven, zoals continu verbeteren?

 

Tijdens dit werksymposium gaan we op zoek naar de antwoorden op deze en andere vragen in het volgende programma:

12.30Ontvangst met lunch

13.00Wat is Smart Industry? – Ton van Kollenburg

13.30Smart Industry, niets voor mij? – Jos Gunsing

15.00Gelegenheid om de opgedane ervaringen uit te wisselen

15.30Smart Industry en Continu Verbeteren: een gelukkige combinatie? – Regina Schoenmakers

17.00Afsluitende borrel

 

Hieronder treft u een korte beschrijving aan van elk programmaonderdeel en de inleiders.


Wat is Smart Industry?

Ton van Kollenburg leidt het werksymposium in met een korte uitleg over Smart Industry. Aan de hand van enkele voorbeelden laat hij zien wat Smart Industry is en waar het vandaan komt. Ook gaat hij in op het wereldwijde karakter van Smart Industry, want hoewel onder verschillende benamingen, speelt Smart Industry een steeds grotere rol in veel landen: van West tot Oost-Europa, van de Verenigde Staten tot China.

 

Van 2011 tot en met 2013 leidde Dr. Ir. Ton van Kollenburg onderzoeken naar het ‘Smart Factory’-concept bij FrieslandCampina, waarin de menselijke factor, naast de sterke technologische verandering, steeds belangrijker werd. De relatie tussen de toenemende technische mogelijkheden en de rol van de medewerker in de toekomstige processen is voor Ton daarom belangrijk. Vanuit zijn continu verbeterachtergrond beschouwt Ton, als Lector Improving Business, de gevolgen van Smart Industry voor Continu Verbeteren. 

 

Smart Industry, niets voor mij?

In “Smart Industry, niets voor mij?” bespreekt Jos Gunsing allereerst diverse belangrijke elementen van Smart Industry zoals robotisering, sensoring en de rol van software. Verder gaat hij in op praktische voorbeelden uit diverse branches, zoals de industrie en de landbouw. Jos zoekt echter vooral de (inter)actie en daagt u uit om antwoord te geven op de vraag: is Smart Industry inderdaad niets voor u? Of wel?

 

Na zijn studie werktuigbouwkunde deed Ir. Jos Gunsing ruime ervaring op in productie-automatisering, robotisering en mechatronica, met name in de industrie. Op basis daarvan ontwikkelde hij zich in de loop van de jaren tot expert op het gebied van Smart Industry. Zo is hij momenteel betrokken bij het SCOUT-project, waarbij SCOUT staat voor: Sensoring Catching Of Useful Terabytes. SCOUT streeft via intensiever meten aan grondgebruik en gebruik van hulpstoffen naar een hogere opbrengst van de landbouwgrond.

 

Smart Industry en Continu Verbeteren: een gelukkige combinatie?

Regina Schoenmakers onderzoekt de relatie tussen Smart Industry en Continu Verbeteren. Speciaal voor deze bijeenkomst zoekt ze antwoorden op vragen zoals:

•Welke elementen van Smart Industry worden door bedrijven gebruikt?

•Hebben bedrijven de juiste competenties om te kunnen omgaan met Smart Industry?

•Helpt Smart Industry bij het Continu Verbeteren?

 

In deze workshop gaat u, op basis van de resultaten van haar onderzoek, actief aan de slag om antwoord te vinden op de vraag: Smart Industry en Continu Verbeteren: een gelukkige combinatie?  

 

Na diverse functies in industrie en consultancy is Ir. Regina Schoenmakers sinds 5 jaar docent Technische Bedrijfskunde en onderzoeksdocent bij Avans Hogeschool in Tilburg. Zij heeft interesse in het optimaliseren van processen en is benieuwd hoe verbeterprogramma’s zoals Lean Six Sigma en moderne technologieën daar een goede rol in kunnen spelen. De opleiding Technische Bedrijfskunde is ambassadeur van het Smart Industry-programma in Nederland.

 

Deelnemen

Deelnemen kan eenvoudig door een mailtje met uw naam en telefoonnummer te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan contact met u op. 

Deelname is gratis voor reguliere deelnemers van de Nederland Verbetert bijeenkomsten (maximaal 2 per organisatie), anderen betalen slechts € 195. Annuleren kan kosteloos tot twee weken voor het werksymposium, daarna is het gehele bedrag verschuldigd. Vervanging is altijd mogelijk.

 

Het werksymposium vindt plaats In het Conference Center High Tech Campus Eindhoven, High Tech Campus 1 (The Strip) in Eindhoven.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten? Kijk dan op www.nederlandverbetert.nl,
mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 073-6129251

 

Download hier de pdf