Lean leiderschap: kun je dat leren?

 

 

 

Ton van Kollenburg & Lidwien Eggermont

 

Organisaties die een slag willen maken op het gebied van lean gaan vaak enthousiast van start. Ze leiden lean practitioners op of kiezen voor Green en/of Black Belts. Anderen maken Value Stream Maps en voeren Kaizens uit. Deze initiatieven leveren de nodige successen op, maar leiden niet direct tot een lean-cultuur. Hoe zorgt u dat uw organisatie lean-management echt omarmt? Hoe betrekt u niet alleen lean-specialisten maar ook de medewerkers op de werkvloer, ondersteunende afdelingen en het management? Om een echte lean-omgeving te creëren heeft u Lean Leiderschap nodig. 

 

Lean Leiderschap

Lean leiderschap bereikt u door te leren balanceren. Balanceren tussen standaardiseren en experimenteren, tussen top-down en bottom-up verbeteren, tussen het ontwikkelen van mensen en het bereiken van resultaten. Dat vraagt om een combinatie van verschillende leiderschapsvaardigheden. U moet immers het volgen van standaarden kunnen afdwingen (dat noemen we ‘command & control’) en veiligheid bieden om te experimenteren (ofwel ‘trust & engage’).

 

Over de workshop

In de workshop Lean Leiderschap ervaart u in de ochtend aan de hand van een simulatiespel hoe u kunt balanceren tussen verschillende stijlen. Daarnaast leert u omgaan met de belangrijkste valkuilen. In het simulatiespel bent u lid van een organisatie die vele uitdagingen heeft, zoals achterblijvende resultaten die het management wil oplossen met het voortvarend implementeren van lean management. Maar er is meer aan de hand. Zo hebben medewerkers hun dagelijkse problemen en is er sprake van onderling wantrouwen, gebrek aan respect en heeft de organisatie een typische hands on-mentaliteit. 

In de rol van hetzij manager, hetzij medewerker van deze organisatie ervaart u wat het betekent als uw bedrijf een echt lean-bedrijf, met lean leiderschap, probeert te worden.

Na drie ronden simulatiespel hebt u verschillende leiderschapsstijlen ervaren en gaat u zien wat het ‘balanceren’ inhoudt. In het middagprogramma bouwen we verder als we aan de slag gaan met ‘flow kwadraat’. Kwadraat, omdat we het flowprincipe van lean koppelen aan het creëren van ‘flow’ bij en met de medewerkers. Daarvoor achterhalen we welke aspecten van toegevoegde waarde zijn voor uw bedrijf en voor u en hoe u ‘flow kwadraat’ in uw bedrijf kunt bereiken. 

 

Leerdoelen

Na deelname aan de workshop hebt u het volgende bereikt:

1.U begrijpt wat lean management op hoofdlijnen inhoudt (als u dat nog niet wist);

2.U snapt hoe u met leiderschap moet omgaan in een lean organisatie;

3.U bent beter in staat om verbinding te maken met uzelf en met anderen, waarbij u gebruik hebt leren maken van ‘open mind, open heart & open will’;

4.U bent in staat om het geleerde te vertalen naar uw eigen werksituatie.

 

Wie zijn Lidwien en Ton?

Lidwien Eggermontis leiderschapsconsultant, -trainer en coach en ze helpt organisaties om zowel hun business als hun mensen te ontwikkelen. Ze draagt bij aan het creëren van een omgeving waarin bedrijfsdoelen worden bereikt door effectief gebruik te maken van de talenten en competenties van medewerkers. Specifieke thema’s, die Lidwien gebruikt, zijn: High Performance Leiderschap, High Performance teams, Purposeful Leiderschap en Betekenisvolle Samenwerking in teams. Onder haar klanten bevinden zich organisaties, zoals: SNS bank, FujiFilm Europa, Ballast Nedam en de gemeente Rotterdam. Lidwien is zowel onafhankelijke consultant/trainer als associate bij De Baak, Instituut voor Leiderschap, Ondernemerschap en Persoonlijke ontwikkeling voor hoogopgeleide Professionals.

 

Ton van Kollenburgis lector Improving Business bij Avans Hogeschool en eigenaar van Protean Management Solutions dat bedrijven helpt bij hun Lean-,
Six Sigma-, QRM- en TPM-implementaties. Hij heeft bijna dertig jaar ervaring met zowel verbeteren met de lean-methodologie als met het implementeren van lean-organisaties, waarbij de krachtige lean-principes en -tools worden gekoppeld aan eigenaarschap of bevlogenheid bij de mensen die ermee werken.
Ton helpt organisaties zoals FrieslandCampina, Heineken, Rabobank, Aalberts Industries, Robert Bosch en DSM bij het invoeren van continu verbeteren.
Hij heeft diverse boeken hierover op zijn naam staan, zoals: ‘Procesteams: productief samenwerken’ (2004) en recent ‘Wat is de vraag?’ (2016) waarin hij de bestaande grenzen van lean management onderzoekt. Momenteel werkt hij aan een interactief praktijkboek over het toepassen van lean-technieken. Dit boek wordt later dit jaar verwacht.

 

Wat verder van belang is

De workshop vindt voor de eerste keer plaats op 14 mei aanstaande van 9.00 tot 16.00 uur in hotel de Leijhoff te Oisterwijk. Ter kennismaking met deze nieuwe workshop zijn de prijzen laag gehouden. De kosten van de workshop bedragen daarom slechts € 175 euro per deelnemer en de deelnemers aan de bijeenkomsten van Nederland Verbetert betalen € 125. Tot 1 mei kunt u zich kostenloos afmelden, daarna mag u eventueel een collega in uw plaats laten deelnemen. Het maximum aantal deelnemers aan de workshop is 10 personen.

 U kunt zich inschrijven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daar kunt u ook terecht voor verdere informatie.